Συστάσεις Γονέων

Σταμέλος Γιώργος 2012

Με την ολοκλήρωση της πρώτης σχολικής χρονιάς της Σεβαστιάννας και της Βασιλικής στο Βρεφονηπιακό Σταθμό «ΠΙΝΟΚΙΟ» θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τη φροντίδα και την αγάπη που δείχνετε στα παιδιά μας. Είναι πράγματι πολύ σημαντικό για τους γονείς που έχουν παιδιά σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία να μπορούν να αισθάνονται σιγουριά και αποχαιρετώντας τα κάθε πρωί να πηγαίνουν ήρεμοι στην εργασία τους. Αυτό το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης δεν έλειψε ούτε στιγμή και ευχόμαστε να παραμείνει ζωντανό και τα επόμενα χρόνια που θα έχετε τα παιδιά μας κοντά σας. Όλο αυτό το διάστημα τα είδαμε να αναπτύσσουν δεξιότητες και ικανότητες ανάλογες με την ηλικία τους, να δέχονται ποικίλα ερεθίσματα, να μαθαίνουν να σχετίζονται, να ελίσσονται και να εξελίσσονται, με μια λέξη να «μεγαλώνουν» μέσα σε ένα υγιές, χαρούμενο, οικογενειακό περιβάλλον. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής και κοινωνικής μας ζωής, είναι ελπιδοφόρο να υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι για τη δουλειά τους και συναίσθηση του γεγονότος ότι η εργασία τους αποτελεί λειτούργημα. Όλο το προσωπικό που γνωρίζουμε και έχουμε μια προσωπική επαφή και ιδιαίτερα οι δασκάλες των παιδιών μας (Κατερίνα, Κωνσταντίνα και Μαρία), αλλά και η μαγείρισσα, οι συνοδοί και οι οδηγοί του σχολικού κάνουν θαυμαστή και αξιέπαινη δουλειά. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον τη δύσκολη προσπάθειά σας και εμείς, οι γονείς να είστε σίγουροι ότι Θα σας αγκαλιάζουμε και Θα σας στηρίζουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Κανακάκη Άννα 2011

Πριν από 10 χρόνια και μετά από έρευνα αγοράς επιλέξαμε τον Παιδικό Σταθμό ΠΙΝΟΚΙΟ ως την συμφερότερη επιλογή για την κάλυψη της ανάγκης της μικρής μας οικογένειας όταν η “μαμά έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά” Θα είμαι ειλικρινής. Αυτό το όνομα που παραπέμπει σε σύμβολο του ψέματος και της απάτης… κάπως με προβλημάτιζε και τον πρώτο καιρό ήμουν επιφυλακτική και έτοιμη για δυσάρεστες εκπλήξεις. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα το σκεπτικό του ονόματος. Πράγματι υπάρχει πλάνη. Νομίζουμε ότι πρόκειται για έναν συνηθισμένο σταθμό χαμηλού κόστους .Στην Αργοστολίου όμως τα παιδιά μας νιώθουν σαν στο σπίτι με ανθρώπους «δικούς τους». Το συνειδητοποίησα, όταν σε παιχνίδι ο 3χρονος πρωτότοκος μας χτύπησε και χρειάστηκε ράμματα. Τα στελέχη του σταθμού το χειρίστηκαν με τόση ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αγάπη, συνοδεύοντας το παιδί και παρηγορώντας το τόσο γλυκά, που τελικά το περιστατικό έμεινε στη μνήμη του παιδιού ως μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Τι ένοιωθα εγώ; Ασφάλεια και ευγνωμοσύνη. Δεν δίστασα να εμπιστευτώ στους ίδιους ανθρώπους και τον δεύτερο γιο μας, αν και προωράκι και ευαίσθητο στα αναπνευστικά πριν ακόμα κλείσει τα 2 έτη. Δεν έκλαψε ούτε ένα πρωινό, κάθε απόγευμα είχε να καυχηθεί για κάτι καινούργιο, που είδε ή έμαθε. Συμμετείχε, εκτέθηκε, τόλμησε. Φέτος τελείωσε το νήπιο και ήδη διάβασε μόνος παραμύθια, που δανείστηκε από την βιβλιοθήκη του σταθμού. Μαρία, Δέσποινα, Βαγγελιώ, Αρετή , Έλενα …. Τώρα, που όλα είναι δύσκολα και από παντού ψάχνουμε την μέγιστη αξία για τα χρήματα μας, φοβάμαι πως δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να εξοφλήσουμε την αξία, που μας δίνετε. Σας ευχαριστώ που αγαπήσατε τους γιούς μου και τους διδάξατε πάνω από όλα να αγαπούν και να δέχονται την αγάπη των άλλων…
Read More

Παραδείση Σόφία-Λιάχα 2011

Λένε ότι ο παιδικός σταθμός αποτελεί ορόσημο στη ζωή ενός παιδιού. Το πρωινό τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Μέχρι και σήμερα , ακόμα και αυτή τη στιγμή αισθάνομαι τον κόμπο στο στομάχι μου, το τρέμουλο της φωνής μου και τον έντονο χτύπημα της καρδιά μου… Ήταν η πρώτη φορά που άφησα το παιδί μου , τη Μελίνα σε ένα χώρο , σε ένα σχολείο, στο παιδικό σταθμό Πινοκιο.. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι εκείνη την ημέρα ήμουν μια μαμά από τις δεκάδες – εκατοντάδες μαμάδες που έλεγαν «Δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να τον στείλω στον παιδικό σταθμό. Η κόρη μου ανυπομονεί να πάει και είμαι ενθουσιασμένη για εκείνη». Το πρωινό όμως τις 28 Σεπτεμβρίου , το μόνο που ήθελα ήταν… να κρατήσω στην αγκαλιά μου το παιδί μου. Νόμιζα ότι θα το χάσω…Τις πρώτες μέρες, τις πρώτες ώρες ένιωθα ανασφάλεια και τρόμο ότι ίσως το παιδί μου θα πάθει κάτι κακό» Ολα αυτά σήμερα μου φαίνονται γελοία και αστεία. Και αυτό οφείλεται σε εσάς. Στο επιτελείο , στο προσωπικό , στους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού Πινόκιο. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να προσφέρω μια πολύτιμη υπηρεσία ( ποιοτική και οικονομική) στο παιδί μου.. Στο μακρύ δρόμο προς της σχολικής ζωής ο παιδικός σταθμός Πινοκιο αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στην κυρία της κουζίνας , η οποία κάνοντας βεβαίως τη δουλειά της μου προσέφερε κάτι πολύ σημαντικό . Κάθε πρωί είχα την δυνατότητα να παίρνω μια γεύση από τις γλυκές μυρωδιές της κουζίνας μαζί με πολλές νοσταλγικές αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας. Οι αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας μου έδωσαν τις πρώτες κρίσιμες ημέρες ένα αίσθημα ασφαλείας. . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο εκπαιδευτικό προσωπικό (δασκάλες) κι ένα μεγάλο συγνώμη στην ενοχλητική ίσως διαδικασία που τις έβαζα να μοιραστούν και να συζητήσουν μαζί μου τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου για τις αλλαγές που βίωνα μέσα από την κόρη μου. Με την αναγνώριση ότι το κάθε παιδί έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία και έχει τον δικό του ρυθμό και τρόπο μάθησης κάνατε το καλύτερο και για το δικό μου παιδί , για την Μελίνα μου. Πιστεύω ότι δώσατε στο παιδί μου, στην πιο ευαίσθητη ηλικία του, ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα υψηλότατης εκπαιδευτικής ποιότητας. Το έργο σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Οι χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών, το γέλιο και τη χαρά τους όταν τρέχουν , όταν παίζουν , όταν δημιουργούν… συνθέτουν το σκηνικό που μπορεί να δει μια μαμά στο παιδικό σταθμό Πινοκιο.

Μαστραντωνάκη Νικολέττα

Τό όνομά μου είναι Νικολέττα Μαστραντωνάκη και σας γράφω για να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε με τη φροντίδα των παιδιών μας. Όπως οι περισσότερες μανούλες σήμερα έτσι και εγώ όταν επέστρεψα στη δουλειά αναγκάστηκα να εμπιστευθώ τη φροντίδα της μικρής μου Νεφέλης, 12 μηνών, τότε ‚σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό. Μετά από έρευνα αγοράς βρέθηκα στον πρότυπο νηπιακό σταθμό ‘Πινόκιο’. Από τη πρώτη κιόλας επίσκεψη έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το περιβάλλον και οι χώροι καθαροί, περιποιημένοι και φιλόξενοι τόσο για τους γονείς αλλά κυρίως για τα παιδιά . Η συνάντηση με την υπεύθυνη του σταθμού, κα Μαρία Μακρή, η οποία ήταν πρόθυμη να μου λύσει ότι απορίες είχα, μου διέλυσε και τις τελευταίες ανησυχίες που γεννιούνται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Όμοια καλή εντύπωση μου έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη του ανθρώπινου δυναμικού, οι δασκάλες, η μαγείρισσα, η συνοδοί μας και ο οδηγός του σχολικού. Τώρα 4 μήνες μετά, με βεβαιότητα μπορώ να πω πως δε θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερη επιλογή για τη μικρή μου. Αν γνώριζα από πριν πως θα ήταν έτσι θα την είχα φέρει νωρίτερα στον ‘Πινόκιο’. Έχει αναπτύξει διάφορες δεξιότητες από τις δραστηριότητες με τις δασκάλες της αλλά και από τη συναναστροφή της με τα άλλα παιδάκια. Είναι πάντα χαρούμενη όταν γυρίζει σπίτι και ενθουσιασμένη κάθε πρωί που έρχονται και την παίρνουν για το σταθμό. Για όλα αυτά και για άλλα που δε θα αναπτύξω, θέλω πάλι να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε.

Λουκά Δάφνη 2011

Αγαπητή Κα Μακρή , Έστειλα το γιο μου Σπύρο στο σχολείο σας στη τρυφερή ηλικία των δεκαπέντε μηνών . Ομολογουμένως ήταν ένα παιδάκι λίγο άγριο και καλομαθημένο που με το παραμικρό έβαζε τα κλάματα για να περάσει το δικό του . Τώρα πια που γίναμε τριών χρονών , οφείλω να πω ότι έχω δει μεγάλη βελτίωση στο παιδί μου , που ξέρει να μετράει μέχρι το δέκα , τραγουδάει παιδικά τραγουδάκια , ξεχωρίζει τα ζώα , παίζει μα άλλα παιδάκια χωρίς να τσακώνεται ( όσο αυτό είναι δυνατόν ! ), μαθαίνει σιγά σιγά τρόπους και κοινωνική συμπεριφορά και ξέρει να κάτσει να φάει μόνο του στο τραπέζι . Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά πιστεύω για τους γονείς , που πέρα από τους πρακτικούς λόγους που στέλνουν τα παιδία τους σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό – οι περισσότεροι γονείς πλέον εργάζονται – θέλουν και να τηρεί ο σταθμός και τον κοινωνικό , εκπαιδευτικό του χαρακτήρα . Για όλα αυτά λοιπόν σας ευχαριστώ ιδιαίτερα , σας εύχομαι το καλύτερο και είμαι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε συστάσεις .

Λασπαδάκη Χρυσούλα 2011

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να εκφράσω ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα για τη συνεργασία μας με τον παιδικό σταθμό σας . Η επιλογή του παιδικού σταθμού που θα φιλοξενήσει ένα παιδί είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας γονιός . Το να διαλέξει κανείς τους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν υπεύθυνα να αναλάβουν το δύσκολο ρόλο φροντίδας του παιδιού είναι μια διαδικασία δύσκολη , ιδιαίτερα για αυτές τις «ευαίσθητες» ηλικίες , η οποία απαιτεί καθημερινή επιβεβαίωση . Πέρα όμως από κάθε σκέψη ή ερωτηματικό που μπορεί να συνοδεύει ένα γονιό , το ίδιο το παιδί και οι αντιδράσεις του αποτελούν την πραγματική επιβεβαίωση της επιλογής μας . Σας εμπιστευτήκαμε τον Γιώργο σε ηλικία ενός έτους , γιατί μας κέρδισε το ζεστό , οικογενειακό και «χαλαρό» περιβάλλον που και αυτό όμως έχει τη χάρη του στην τρυφερή αυτή ηλικία . Ο Γιώργος περπάτησε στο σταθμό , έφαγε για πρώτη φορά μόνος του , κοινωνικοποιήθηκε , έμαθε να λέει ποίημα και εξελίχτηκε σε ένα φυσιολογικότατο παιδί , έτοιμο να σταθεί ισότιμα στο περιβάλλον του . Η συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού όμως ήταν για μας το πιο πολύτιμο που αποκόμισε από το σταθμό σας . Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Γιώργος μιλά για όλες τις δασκάλες με την ίδια αγάπη και αισθάνεται το ίδιο οικεία και άνετα . Σας ευχαριστούμε για την φροντίδα που μας παρέχετε εδώ και τρία χρόνια , για την κατανόηση που δείχνετε στις ανάγκες μας και κυρίως για το ότι δεν μας αντιμετωπίζετε με μια λογική αυστηρών κανόνων και όρων συνεργασίας !

Ασημακοπούλου Δρίβα Ανδριανή 2010

Λένε ότι ο παιδικός σταθμός αποτελεί ορόσημο στη ζωή ενός παιδιού. Το πρωινό τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Μέχρι και σήμερα , ακόμα και αυτή τη στιγμή αισθάνομαι τον κόμπο στο στομάχι μου, το τρέμουλο της φωνής μου και τον έντονο χτύπημα της καρδιά μου… Ήταν η πρώτη φορά που άφησα το παιδί μου , τη Μελίνα σε ένα χώρο , σε ένα σχολείο, στο παιδικό σταθμό Πινοκιο.. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι εκείνη την ημέρα ήμουν μια μαμά από τις δεκάδες – εκατοντάδες μαμάδες που έλεγαν «Δεν βλέπω την ώρα και τη στιγμή να τον στείλω στον παιδικό σταθμό. Η κόρη μου ανυπομονεί να πάει και είμαι ενθουσιασμένη για εκείνη». Το πρωινό όμως τις 28 Σεπτεμβρίου , το μόνο που ήθελα ήταν… να κρατήσω στην αγκαλιά μου το παιδί μου. Νόμιζα ότι θα το χάσω…Τις πρώτες μέρες, τις πρώτες ώρες ένιωθα ανασφάλεια και τρόμο ότι ίσως το παιδί μου θα πάθει κάτι κακό» Ολα αυτά σήμερα μου φαίνονται γελοία και αστεία. Και αυτό οφείλεται σε εσάς. Στο επιτελείο , στο προσωπικό , στους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού Πινόκιο. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να προσφέρω μια πολύτιμη υπηρεσία ( ποιοτική και οικονομική) στο παιδί μου.. Στο μακρύ δρόμο προς της σχολικής ζωής ο παιδικός σταθμός Πινοκιο αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στην κυρία της κουζίνας , η οποία κάνοντας βεβαίως τη δουλειά της μου προσέφερε κάτι πολύ σημαντικό . Κάθε πρωί είχα την δυνατότητα να παίρνω μια γεύση από τις γλυκές μυρωδιές της κουζίνας μαζί με πολλές νοσταλγικές αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας. Οι αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας μου έδωσαν τις πρώτες κρίσιμες ημέρες ένα αίσθημα ασφαλείας. . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο εκπαιδευτικό προσωπικό (δασκάλες) κι ένα μεγάλο συγνώμη στην ενοχλητική ίσως διαδικασία που τις έβαζα να μοιραστούν και να συζητήσουν μαζί μου τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου για τις αλλαγές που βίωνα μέσα από την κόρη μου. Με την αναγνώριση ότι το κάθε παιδί έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία και έχει τον δικό του ρυθμό και τρόπο μάθησης κάνατε το καλύτερο και για το δικό μου παιδί , για την Μελίνα μου. Πιστεύω ότι δώσατε στο παιδί μου, στην πιο ευαίσθητη ηλικία του, ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα υψηλότατης εκπαιδευτικής ποιότητας. Το έργο σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Οι χαρούμενες φωνές των μικρών παιδιών, το γέλιο και τη χαρά τους όταν τρέχουν , όταν παίζουν , όταν δημιουργούν… συνθέτουν το σκηνικό που μπορεί να δει μια μαμά στο παιδικό σταθμό Πινοκιο.

Λαγουδέρη Μαρία 2010

Αγαπητή Κα Μακρή , Σας γράφω να σας ενημερώσω πως ο Σπύρος από την καινούργια σχολική χρονιά θα πάει στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους σας για αυτά που μας προσφέρατε 10 χρόνια τώρα. Η φιλία μας και η συνεργασία μας ξεκινάει από το 2000 όταν ήρθε σε εσάς το πρώτο μου παιδί ο Γιώργος που τώρα είναι 11 χρονών . Μετά ακολούθησε η Στεφανία μου που τώρα τελειώνει την πρώτη δημοτικού και ακολούθησε ο Σπύρος μου που τελειώνει και αυτός. Ειλικρινά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την αγάπη σας, την φροντίδα σας, την κατανόησή σας και την υπομονή σας. Πάντα ότι και αν ζητούσαμε ήσασταν δίπλα μας. Ξέρω ότι χάρις σε αυτή την άψογη συνεργασία, έφευγα κάθε μέρα για την δουλειά μου με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι τα παιδιά μου περνάνε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Ξέρω ότι αν μου ζητήσει οποιοσδήποτε την γνώμη μου για παιδικά σταθμό θα συστήσω εσάς.

Μπούσιου Λυμπεριάδη 2010

Αγαπητή Κα Μακρή , Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, που τόσα χρόνια η Ηώ και ο Υπερίωνας παρακολουθούν τα προγράμματα της προσχολικής και νηπιακής αγωγής. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, η προσωπική όλων σας αγάπη για τα παιδιά και οι υπέροχες εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να αποκτήσουν μια ισχυρή παιδική προσωπικότητα, κοινωνικοποιημένα, με γνώσεις και υπευθυνότητα να συνεχίσουν στις ερχόμενες τάξεις. Να είστε σίγουροι πως το έργο σας είναι ανεκτίμητης αξίας, καθώς σι γονείς είναι σίγουροι πως τα παιδιά τους, στην τόσο τρυφερή ηλικία που βρίσκονται, είναι σε καλά χέρια τις περισσότερες ώρες της ημέρας, και ήρεμοι πλέον να μπορούν να εργαστούν χωρίς έννοιες και άγχος για το αν αυτά είναι ασφαλής και περιθάλπονται με αγάπη. Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας με τον ίδιο ζήλο που έχετε ήδη δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Οι βαθύτερες ευχαριστίες μας.