< Πινόκιο, παιδικός σταθμός στο Μοσχάτο

Δύο Λόγια για το σταθμό μας

Ερευνητικά δεδομένα ..

.. παγκοσμίως αποδεικνύουν τη καθοριστική επιρροή που έχει το παιχνίδι για το παιδί στη διαδικασία της μάθησης του κόσμου που το περιβάλλει . Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα του χρόνου που βιώνει η σύγχρονη ελληνική οικογένεια με τις περισσότερες πλέον μητέρες να εργάζονται έχει σαν αποτέλεσμα να απομένει ελάχιστος χρόνος για την ενασχόληση με τα παιδιά . Στο παιδικό σταθμό ΠΙΝΟΚΙΟ δίνουμε ξεχωριστή σημασία ώστε κάθε παιδί να αποκτήσει την ευκαιρία να χαρεί το παιχνίδι όσο το ίδιο επιθυμεί.

Το κτίριο όπου στεγαζόμαστε

είναι οργανωμένο γύρω από ένα αίθριο, μια μεγάλη εσωτερική αυλή που αποτελεί την “καρδιά” του παιδικού σταθμού όπου υπάρχουν παιχνιδοκατασκευές κούνια , τσουλήθρα, τραμπάλα , αυτοκίνητο φτιαγμένα από πλαστικό υλικό και στρογγυλοποιημένα, χωρίς επικίνδυνες γωνίες.. Τριγύρω κατανέμονται μεγάλες ευρύχωρες αίθουσες που επιτρέπουν στο παιδί να κινείται με άνεση ακόμη και το χειμώνα.

Στους χώρους μας

, κάθε ηλικία , οργανωμένα , παρακολουθεί το ξεχωριστό ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το στάδιο της πνευματικής και σωματικής της εξέλιξης , σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας . Για παράδειγμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει είτε παιχνίδια όπως ο χορός , που βοηθούν στο συντονισμό του σώματος , είτε παιχνίδια όπως η τραμπάλα όπου κατανοείται η σημασία της συνεργασίας .

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί σπάνια φιλοξενούν βρέφη

στις εγκαταστάσεις τους, λόγω του ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται αυξημένη φροντίδα . Στο Μοσχάτο είμαστε ο μοναδικός παιδικός σταθμός που έχει την άδεια να φιλοξενεί βρέφη ηλικίας από 6 έως 24 μηνών . Η σύγχρονη υποδομή για νεογέννητα και η συνεχή παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού προσφέρουν στα βρέφη μια ολοκληρωμένη φροντίδα αντίστοιχη με αυτή της οικογένειας.